Vi erbjuder


Gårdsbutik & Fik

KÖTT 

Vi erbjuder nötkött med hög kvalitet. Vilket man får från välmående djur som haft det bra och fått leva i sin naturliga miljö med stora ytor och ätit bra mat, haft en lugn och inte för lång transport, slaktats i en lugn miljö, hängmörats och tagits om hand på bästa sätt fram till dess det når ut till våra kunder. Efter slakten får nötköttet alltid hängmöras i kylrum minst en vecka, Allt för att enzymerna ska få tid att jobba så smak och mörhet blir som bäst tills köttet hamnar på din tallrik.

Styckning och packning sker hos Bergslagsdelikatesser i Lindesberg. Det är antingen våra egna eller från gårdar i närheten, alla är uppfödda på egenodlat ensilage och hö samt en liten del spannmål. Djuren växer i långsam takt.

Vi har ett väl fungerande kretslopp inom gården, där gödseln sprids på åkrarna där vi odlar fodret till djuren. Vi värnar om svenskt jordbruk och vill se betande djur i Sverige och fortfarande äta svenskt kött. Närproducerat med hög djuromsorg där bland annat en ansvarsfull antibiotikaanvändning är ett absolut måste anser vi.

ÄGG 

Äggen kommer direkt från vår egna gård här i Smedby. Hönsen är frigåendegående innomhus där de har allt de behöver och äter av vårat egen odlade foder. Vi anser att det är viktigt att djuren ska må bra, våra höns har mycket platts att röra sig på och klättra vilket dom tycker om vi har även bollhav i vissa stallar så att hönsen ska ha något att sysslesätta sig med. Vi har både vita och bruna höns vilket leder till att vi både säljer vita och bruna ägg. Under inkörnings preioden värper hönsen lite oreglbundna storlekar som gör att ibland har vi våra poulära Jumbo ägg. Äggen kan ibland upplevas svårskalade vilket beror att dom säljs nästintill dagsfärska och blir då svårskalde.

Fik/Café 

På våning två har vi gjort i ordning ett litet fik. Där erbjuder vi äggmakor gjorda på våra ägg. Brödet är bakat från vår lokala bybagare och majonäsen är från Gilla Grilla i Köping och är producetad på våra ägg. Korven på mackan är gjor på nötkött från våra djur. Vi säljer även kulglass från Götlunda Glass på sommaren. Fikabrödet är hembakat på bland annat våra ägg och på mjöl från orga kvarn.

Övriga produkter 

Här kan du hitta mejjeriprodukkter så som mjölk, grädde, gräddfil och ost. Du kan även hitta godis, chips, drickor, olja, honung, mjöl, kryddor , såser, knäcke, mamelad, sylt,  korv, hamburgebröd, kaffe, the,  och mycket mera. 


Vi har även vissa säsongsvaror som blandannat grönsaker och glass.